Чи можна їсти сирі пластівці вівсянки: шкода чи користь?
Вівсянка – один із найкорисніших та поживних продуктів, який давно завоював популярність серед людей, які ведуть здоровий спосіб життя. Але як бути із традиційними способами приготування вівсянки? Багато хто задається питанням, чи можна їсти сирі пластівці вівсянки, не готуючи їх перед вживанням.
Пересмажені вівсяні пластівці, які є основою для приготування вівсянки, мають безліч корисних властивостей. Вони багаті на клітковину, вітаміни групи В, залізо та інші мікроелементи. Але їхнє приготування вимагає часу та зусиль.
Виникає питання, чи можна їсти сирі пластівці вівсянки і отримати ті ж корисні речовини? Деякі люди стверджують, що сирі пластівці вівсянки містять усі необхідні поживні речовини і можуть бути використані без термічної обробки. Проте, експерти харчової промисловості та дієтологи радять не вживати сирих пластівців вівсянки без попереднього приготування. Адже саме в процесі приготування вівсянки відбувається руйнування компонентів, які можуть шкодити нашому організму.
Чи можна їсти сирі пластівці вівсянки? | |
---|---|
Запитання: | Чи можна їсти сирі пластівці вівсянки? |
Відповідь: | Ні, сирі пластівці вівсянки краще заздалегідь приготувати перед вживанням. Вони містять велику кількість крохмалю, який важко засвоюється організмом у сирому вигляді. При варінні пластівці розпухають, стають легкозасвоюваними і безпечними для вживання. |
Джерела: Medical News Today, Healthline |
Є сирий "Геркулес" можна і це корисно. У процесі виробництва пластівців "Геркулес", – які роблять із крупи вищого гатунку, – кілька основних дій.Зерно очищають від сміття та домішок і потім сортують. Великі фракції йдуть виробництва геркулеса, середні – на толокно, а дрібні – на фуражне зерно.
Чи можна їсти вівсяні пластівці без варіння?
чи можна їсти вівсяні пластівці без варіння. В принципі так, вівсяні пластівці можна їсти сиримиАле купити термічно не оброблені пластівці непросто.
Навіщо їсти сиру вівсянку?
Вівсянка Крім того, що в неприготовленій вівсянці зберігаються всі корисні речовини та клітковина, так ще й глікемічний індекс (показник швидкості засвоєння вуглеводів та здатності підвищувати рівень цукру в крові) у неї нижчий, ніж у приготовленої каші.
Що буде, якщо не доварити вівсянку?
Якщо кашу недоварити, вона вийде жорсткою, з клейкою неприємною текстурою. Щоб вівсянка стала ніжною та вершковою, вона повинна вбрати рідину – на це піде 10-15 хвилин. Наприкінці додайте в кашу шматочок вершкового масла і дайте їй настоятися протягом декількох хвилин.
Чи можна їсти вівсяні пластівці?
Дієтологи рекомендують включати вівсяні пластівці у різноманітні дієти для схуднення. Показана ніжна каша хворим, які страждають на захворювання шлунково-кишкового тракту та хронічні закрепи. Вівсянка обволікає слизову оболонку шлунка та усуває болі. Якщо "смокче" під ложечкою, ця страва просто рятує.