Чи можна їсти мармелад?

2024 0 Comments

Він обов'язково містить желюючий компонент – желатин, агар-агар або пектин. Кожна з цих речовин сама по собі вже корисна для організму людини, а тому користь мармеладу однозначна. У мармеладі багато натрію, кальцію, калію, фосфору, магнію та заліза.

Мармелад має великий вміст барвників, які дуже шкідливі для людини. Вони можуть спричинити алергію. Якщо мармелад виготовлений на основі агар-агару, то в ньому міститься багато йоду. Через великий вміст цукру цей продукт заборонено діабетикам, але для них виготовляють інший мармелад.

Вживання цих продуктів у необмеженій кількості, звичайно, неприпустимо. В порівнянні з іншими солодощами, мармелад і зефір містять невелику кількість калорій (330-350 на 100 грам), але це все одно досить велика цифра. У день дієтологи рекомендують з'їдати не більше 30 г солодкого.

добре впливає на настрій та працездатність; покращує стан волосся та нігтів; підвищує метаболізм; сприятливо впливає на ендокринну систему.