Чи можна їсти дуріан?

2024 0 Comments

Вживають дуріан як у сирому вигляді, так і використовують для приготування варіння, морозива та цукерок.. Насіння дуріана використовують у кулінарних цілях і як приправу. В Індонезії з м'якоті дуріана готують соус із м'ятою, який їдять із рисом. У вигляді консервів плоди дуріану експортуються на Близький Схід та до Європи.

Дуріан підвищує тиск, тому його не можна вживати людям, які страждають на гіпертонію.

Між часточками чітко видно шви, якими можна легко розрізати дуріан. Коли в місцях усі стики будуть глибокі надрізи, фрукт почне розділятися на частини. При розрізанні треба постаратися не розрізати м'якоть дуріана. Вживати м'якуш рекомендується ложкою, щоб на руках не залишався неприємний запах.

Дуріан схожий на величезну шишку з шипами, всередині якої ховається ніжна кремоподібна м'якоть жовтого кольору, схожа на вершкове масло, що підтанула. кісточками всередині. Кісточки можна їсти.