Чи можна їсти бамбукове листя?
Бамбукове листя застосовуються в азіатській кухні як підкладка. Ними встеляють дно пароварки, і їжа просочується їх ароматом. Після цього страву можна подати прямо на листі, використовуючи їх як імпровізовану тарілку. Ще один популярний варіант використання листя бамбука – це виготовлення різних ролів.
У кулінарії азіатських країн використовують листя бамбука сирими – в них загортають м'ясо та рибу, додають у супи, попередньо відварюючи, кладуть у салати та закуски (calorizator). Висушені листя бамбука – основа для суші та добавка в чай, відмінна приправа.
Їх можна, можливо вживати як у сирому, так і у вареному вигляді, попередньо знявши оболонку. Хрумка, трохи солодкувата м'якоть підходить для салатів, супів, смажених та тушкованих страв. З втечами бамбука смажать м'ясо, найчастіше свинину. Дуже поширені овочеві гарніри з молодими пагонами. бамбука.
Порошок сушених листя бамбука є основою для приправ. Наприклад, у тайській кухні популярні супи, до складу яких, крім інших спецій, входить бамбукова пудра. 2. У Китаї із молодих пагонів заварюють чай.