Чи можна їсти баклажани з насінням?
Свіжий баклажан швидко відновлює форму. Якщо насіння всередині розрізаного баклажану темні, мають неприємний запах – цей плід не варто вживати в їжу, краще позбутися його – він довго лежав і в ньому накопичилося багато соланіну.
соланіну У перестиглих баклажанах, які відрізняють насиченим чорним кольором шкірки, міститься велика кількість алкалоїду – соланіну. Саме цей отрута надає баклажанам відому всім гіркоту. Чим стигліша ягода, тим більше в ній соланіну.
"Баклажани на регулярній основі не можна їсти людям з аутоімунними проблемами, особливо при їх загостренні. Це аутоімунний тиреоїдит, аутоімунні захворювання суглобів та кишечника. І, безумовно, не можна вживати тим людям, які мають алергію на цей продукт", – розповіла фахівець.