Чи можна доварити бульйон?

2024 0 Comments

Краще варити бульйон тоді, коли Ви плануєте провести вдома хоча б 3-4 години. Я варю бульйон найчастіше ввечері після роботи, іноді в 2 заходи. Бульйон можна остудити та доварити наступного дня.

Як підкреслюють фахівці, якщо використовувати кістки та хрящі, то в бульйоні буде більше желатину, проте смак вийде не дуже насиченим. Якщо переварити бульйон, то смак і аромат можуть бути терпкими і навіть гіркими. Овочевий бульйон не слід варити понад дві години.

Коли відтяжка згорнеться і осяде на дно, бульйон обережно процідити. Для приготовлення прозорого бульйону беруть м'ясо першого сорту, наприклад, багаття або огузок. Готовий прозорий бульйон можна подати з грінками, пиріжками, кукурудзяними пластівцями або ж використовувати для приготування прозорих супів.

Чисті м'ясні шматки потрібно додавати в гарячу воду або відварений протягом 1-2 годин кістковий бульйон, після чого вміст каструлі важливо довести до кипіння, встановити температуру 90-95 градусів і варити трохи більше 2 годин.