Чи можна досолити рибу?

2024 0 Comments

Засолити можна будь-яку рибу – сьомгу, форель, лосось, кижуч, чавичу. Яку вибрати – залежить від ваших особистих уподобань. Сьомга, форель і лосось – це більш жирні види риби, тому їхнє м’ясо має гладеньку текстуру. У кижуча й чавичі більш пористе м’ясо, вони мають трохи інший смак, але теж чудово підходять для засолу. Feb 11, 2020

Коли розсіл охолоне, посуд із рибою прибирають у холодильник. Якщо солили рибу шматочками, для отримання малосольного продукту достатньо двох-трьох годин, для слабосоленої риби 5-6 годин. Тушки цілком засолюються протягом щонайменше двох днів, якщо витримати довше – риба буде більш солоною.

Дрібна риба готова до використання через 2-3 дні, середня – через 5-10, патрана велика – через 3-6, велика пластувана – через 7-10 днів. Як на практиці дізнатися – чи просолилася риба? Критерієм готовності можна вважати "дублення" риби – вона стає твердою і погано згинається.

Також не зовсім корисною вважається малосольна риба. Вона зберігає всі корисні речовини, але при цьому може бути шкідливою через вміст солі. Зловживання такими продуктами дає додаткове навантаження на серце, нирки, печінку та кровоносну систему людини.