Чи можна дітям Гімалайську сіль?

2024 0 Comments

Рафінована та чорна гімалайська сіль не підходять для дитячого меню. Йодовану (з додаванням йодовмісних компонентів) включати до раціону дитини можна після консультації з педіатром. Використання морської солі допустиме у дитячому харчуванні після досягнення дитиною віку п'яти років.

Гімалайська рожева сіль Гімалайська сіль часто містить сліди оксиду заліза (іржі), що надає їй рожевий колір. Вона також містить невелику кількість кальцію, заліза, калію та магнію. У ній трохи менше натрію, ніж у звичайній солі.

Повареної харчової сіллю приправляти їжу дитини можна, можливо після досягнення ним однорічного віку. Від року до трьох років добова норма споживання солі становить до 2 р. Дітей старше трьох років можна, можливо сильно не обмежувати в соліАле треба пам'ятати, що надмірне її вживання шкідливе для дитини!

До її складу входить до 90 різних мінералів, що дуже корисно для нашого організму: магній, мідь, калій, кальцій, бір, залізо, фтор, йод, хром, марганець, селен, цинк, радій і платина. Характерний ніжно-рожевий відтінок сіль отримала завдяки високому вмісту заліза.